CONTACT ME

Friday, August 18, 2017

MENYUSU KETIKA HAMIL

Assalammualaikum. Hari ni dayah nak sharekan serba sedikit pengalaman dayah menyusukan yara dari hari pertama di lahirkan sehingga hari ini tanpa gagal. Alhamdullillah.

Actually dayah dah capai target pun untuk menyusukan yara sehingga DUA TAHUN. And memang dah prepare nak stop breast feed once usia yara mencecah dua tahun. Tapi apakan daya sampai hari ni yara masih menyusu and tak nak berhenti pun. 😂




Mama is redha. Alhamdullillah rezeki yara pun memang melimpah ruah. Bayang kan sampai hari ini, yara dah  2 tahun 6 bulan plus dayah tengah pregnant 18 weeks pun susu masih melimpah ruah sampai tahap menitik. sometimes, bengkak susu tau!


Mula mula memang dayah ikhtiar macam macam untuk stopkan yara dari menyusu badan. Tapi tak berhasil pun. And lastly dayah give up. kahkah. Ikut advide nurse and docter memang suruh berhenti menyusu jugak, sebab dayah tengah pregnant kan. Tapi apa boleh buat. haha. Takpelah mama just doa kat  Allah yang adik baby sihat je kat dalam tu. And dapat khasiat yang cukup. InshaaAllah. 😁

Penat tak menyusu masa mengandung? Mestilah penat. Kadang kadang sampai tahap lesu yang tak boleh buat apa apa. Just terbaring je sehariaan. 😂

Tapi of course dayah cari ikhtiar untuk kekal bertenaga even tengah mengandung dan menyusukan. Untuk pengetahuan semua, salah satu ikhtiar untuk dayah banyakkan susu badan of course, Dayah amalkan supplements shaklee iaitu SET MENYUSU. Yang mengandungi Esp, Alfalfa and Ostematrik. And alhamdullillah, asbab supplements shaklee ni, susu membanjiri. kihkih. And untuk tenaga, of course my best friend CIK VITALEA.





Even now tengah pregnant pun dayah masih consume Esp and Ostematrix sebab termasuk dalam SET HAMIL SHAKLEE. Alfalfa dayah dah stop since tahu pregnant sebab alfafa ni macam jamu. So tak sesuai consume masa hamil.

Cuma apa yang dayah nak share, jangan rasa takut, risau atau terlalu sayangkan duit untuk investkan duit untuk product yang terbukti bagus, banyak testimoni dan juga berbaloi-baloi. Product Shaklee ni berbaloi baloi sangat! Tahan berbulan-bulan lamanya.
So, meh dayah sharekan sikit khasiat dan kebaikan SET MENYUSU SHAKLE.
Siapakah yang memerlukan SET MENYUSU SHAKLEE?

⟶Ibu yang mahu FIT, dan cergas.
⟶Ibu yang berniat menyusu secara ekslusif
⟶Ibu yang akan kembali bekerja tetapi masih perlukan stok susu yang banyak
⟶Ibu yang mengamalkan supply vs demand tetapi berat bayi masih tidak naik seperti sepatutnya.

1) Protein ESP:

-Bertindak sebagai milk booster, menambah production susu, memekatkan susu dan menghasilkan
kualiti susu yang terbaik.

-ESP juga berkemampuan untuk menghasilkan tisu-tisu baru yang lebih sihat dan cantik. Hasilnya kulit ibu dan bayi menjadi bersih dan cantik.

- Selain tu, Esp juga memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Sesuai juga untuk mereka yang nak diet secara sihat.

2) Alfafa:

-Sebagai penggalak susu terbaik. Alfafa menggalakkan penghasilan susu ibu. Selain bertindak sebagai milkbooster,

-Juga membuat perut menjadi senang lawas dan mudah untuk membuang.

-Merupakan galactagogue atau herba penggalak susu ibu a.k.a milk booster.

-Alfalfa juga membantu masalah keputihan ibu dan mengurangkan angin dalam badan.

3)Ostematrix:

-Merupakan kalsium yang dapat melengkapkan keperluan buat ibu dan bayi.

-Kalsium membantu mengurangkan sakit pinggang dan membantu ibu mendapat rehat yang lebih baik, walaupun kurang tidur dan rehat

➤Setiap produk shaklee mempunyai tempoh yang berbeza.
Ostematrix: 1-2 bulan, ESP: 1-2 bulan, Alfalfa: 1-4 bulan.

Sangat jimat untuk jangkamasa yang panjang dalam membantu kita melengkapkan misi penyusuan buat anak tersayang.

Nampak macam banyak nak telan? hehe.. betul, tapi  bukan semua kena makan serentak. Ada jadual dia sendiri yang selalunya dayah akan guidekan special untuk customer yang purchase dengan dayah.
Dayah akan ajar cara dayah amalkan selama ni. Plus dayah pun akan suggest ikut keperluan customer.

So, kalau ada yang nak beli boleh direct whatsapp dayah okay? Dayah tunggu di pintu whatsapp. cewahh.

Happy breastfeeding!

Untuk oder dan pertanyaan lanjut,boleh direct whatshapp Dayah. InshaaAllah SPECIAL DEAL + EXCLUSIVE CONSULTATION untuk semua customer DAYAH.

Regards,
Hidayah Ahamad 
017-3319085
http://www.wasap.my/60173319085

No comments: