CONTACT ME

Monday, May 26, 2014

Anniversary Yang Kedua!


Alhamdullillah.. 

syukur ke hadrat illahi. hari ni 26hb 05 2014, Anniversary we olss! Diam diam dah dua tahun kita jadi suami and isteri. Yeay. Syukur. Dari single, Allah temukan jodoh kita. And bila dah berdua Allah bagi pulak rezeki yang sangat berharga lagi sempurna. Iaitu zuriat. Subahanallah.. Indahnya perjalanan yang Allah tuliskan buat kita.

 Buat Suamiku,

Isterimu ini tidak sesempurna saidatina khadijah mahupun saidatina Fatimah.Tapi insyaallah dengan bimbingan abang sayang berusaha untuk menjadi yang terbaik lagi sempurna. 

Terima kasih di atas kesudiaan abang menerima sayang seadanya. Terima kasih di atas kesabaran abang dalam menangani kerenah sayang.Sesungguhnya sayang belum punya kesabaran yang tinggi dalam menghadapi suka duka alam perkahwinan. Andai ada kata-kata yang mengguris perasaan abang yang selalu terkeluar sebab tak tahan dengan dugaan yang datang. Ampunkanlah isterimu ini wahai suamiku.

Semoga dengan bertambahnya usia perkahwinan ini, makin melimpah kasih sayang di antara kita. semakin bertambah rezeki yang ada.

Ya Allah, aku bersyukur kepada Mu yang telah memanjangkan jodoh ku bersama suami ku sehingga kesaat ini. Kekalkan lah nikmat Mu ini keatas kami dan jadikan lah kami berdua suami isteri di dunia dan di akhirat.

Ya Allah, Andai Kau berkenan, limpahkanlah rasa cinta kepada kami, yang Kau jadikan pengikat rindu Rasulullah dan Khadijah Al Qubro, yang Kau jadikan mata air kasih sayang Ali bin Abi Thalib dan Fatimah Az Zahra dan yang Kau jadikan penghias keluarga Nabi-Mu yang suci.

Ya Allah, andai semua itu tak layak bagi kami, Maka cukupkanlah permohonan kami dengan redha-Mu. Jadikanlah kami suami dan istri yang saling mencintai di kala dekat, saling menjaga kehormatan dikala jauh, saling menghibur dikala duka, saling mengingatkan dikala bahagia, saling mendoakan dalam kebaikan dan ketaqwaan serta saling menyempurnakan dalam peribadatan.

Ya Allah, sempurnakanlah kebahagiaan kami dengan menjadikan perkawinan kami ini sebagai ibadah kepada-Mu dan bukti ketaatan kami kepada sunnah Rasul-Mu.

Ya Allah, indahkanlah rumah kami dengan kalimah-kalimah-Mu yang suci. Suburkanlah kami dengan keturunan yang membesarkan asma’-Mu. Penuhi kami dengan amal shaleh yang Engkau redhai. Jadikan mereka Yaa…Allah teladan yang baik bagi manusia.

Ya Allah, damaikanlah pertengkaran di antara kami, pertautkan hati kami, dan tunjukkan kepada kami jalan-jalan keselamatan. Selamatkan kami dari kegelapan kepada cahaya. Jauhkan kami dari keburuk yang tampak dan tersembunyi.

Ya Allah, berkatilah pendengaran kami, penglihatan kami, hati kami, keturunan kami dan ampunilah kami. Jadikanlah kami termasuk golongan orang-orang mukmin.
Amin Ya Rabbal Alamin..

No comments: